Danmark er en rigtig cykelunion, og der findes mange cykelklubber rundt om i landet. Her i landet har vi gennem rigtig mange år været kendt for at have både mange og store cykeltalenter, og der kommer hele tiden flere til. Særligt på damesiden har danskerne avanceret de sidste 5 år, mens mændende altid har været med fremme. Det er ikke længe siden, at den unge dansker Mads Pedersen vandt verdensmesterskaberne, og det var en stor triumf. Der er også flere talenter på vej, og har man drømme om at blive cykelrytter, så er det aldrig for sent. Der findes mange talentfulde cykelryttere, der er startet i en sen alder, og man kan altid finde nogen at konkurrere med.

Konkurrencecykling er for alle

Når snakken falder på cykling i Danmark – så er der mange flere muligheder, end de fleste går og tror. Folk i alle aldre, både drenge og piger samt mænd og kvinder, kan nemlig køre cykelløb, og kører man de såkaldte licenscykelløb, så kører man udelukkende mod nogen, der er på samme niveau som en selv. Anderledes ser det ud, når der tale om motionsløb, for her kører alle mod alle.

Licenscykelløb er populært i Danmark, og det er det samme som at være en slags semi-professionel. Der køres i alle klasser, og den bedste klasse for både herrer og damer er A-klassen. Det er også vigtigt at vide, at mænd og kvinder aldrig konkurrerer mod hinanden. Børn er delt op efter alder, og det samme er tilfældet, når man er over 40 år. Når man har denne alder, bestemmer man selv, om man vil køre mod dem, der har samme alder som en selv, eller om man vil stille op i enten D, C, B eller A. Man starter dog altid i D, og så gælder det om at få point, så man kan rykke op.