Der er masser af cykling på tv, men hvor går man hen, hvis man gerne vil styre udenom de traditionelle veje.

Årets store højdepunkt for cykelsports-entusiaster er uden tvivl Tour de France. I Danmark er det TV2 og Eurosport, der sidder på rettighederne til touren, og TV2 har sikret sig rettighederne frem til 2023.

Det betyder samtidig, at du også kan se touren på både TV2 Play og på Eurosport Player, hvis du sidder på jobbet eller er på ferie i sommerlandet.

I dag kan etaperne følges nærmest fra rytterne sætter sig i sadlen til de krydser målstregen flere timer efter. For mange betyder de mange timer også et øget behov for at kunne tage “cykelløbet med i lommen” og have muligheden for at se cykelløbet på mobil eller tablet uden at være afhængig af fladskærm og tv-stik i hjemmet.

Som tingene er lige nu, kræver det – hvis man ellers følger loven – et abonnement til de kanaler og tv-stationer, der har rettighederne til cykelsportens store løb.

Men tiderne ændrer sig, og som fodbold- eller tennisfan er det ikke længere nødvendigt at erhverve sig hverken tv-pakker eller dyre streamingløsninger for at se topsport. Mange af markedets store bookmakere er i stigende omfang begyndt at købe rettigheder til de store sportsbegivenheder. En af de store bookies på det danske marked er Unibet, og er man kunde her, kan man på Unibet få adgang til en bred pallette af live sport uanset om man er til basketball, fodbold eller ishockey. Det giver en overlegen spilleoplevelse.

Live streaming af sport er blevet et konkurrenceparameter for bookmakerne, som bruger deres rettigheder til at skabe bedre oplevelser for kunderne, som i stigende grad benytter sig af muligheden for at bette live på både små og store sportsbegivenheder.

Indtil videre er der ikke så mange bookmakere, der har kastet sig over live streaming af cykelsporten. Den omstændighed kan skyldes, at cykelsporten umiddelbart ikke virker så oplagt til livebetting som flere af de andre sportsgrene. Når bookmakerne tilbyder odds på cykling, er det som regel vinderspil eller de såkaldte head-to-head-spil, hvor to ryttere matches overfor hinanden.

Men under de store løb tilbyder flere bookmakere i dag også mulighed for livebetting med flydende odds – afhængig af, hvordan etapen eller endags-løbet udformer sig undervejs. Det gør det noget mere attraktivt at bette på cykelsporten, og mon ikke det er et spørgsmål om tid, før de store bookmakere også begynder at live streame fra de store cykelløb – lige fra Tour de France til de store forårsklassikere som Milano-Sanremo og ikke mindst Paris-Roubaix, hvor der på de mange brostensbeklædte paveer hurtigt kan ske ting og sager, som gør det interessant at bette på en outsider.

Når der eksempelvis er Tour de France, kan du naturligvis også hver dag finde nye odds på vinderspil. Oddsene ændrer sig konstant, og her er det også en fordel at kunne følge intensivt med i de enkelte etaper.

Så hold øje med din bookmaker. Snart bliver det måske muligt at streame både små og store cykelløb, så din livebetting bliver endnu mere interessant.