Cykling har en stor dedikeret fanskare, og de store cykelløb tiltrækker tusindvis af seere, som elsker at følge verdens bedste ryttere kæmpe om førertrøjer og klassiker-triumfer. Men hånden på hjertet. Det kan godt være en smule kedeligt, hvis dine favoritter ikke er med i løbet – eller hvis et udbrud med ukendte navne er stukket af sted uden chance for at blive hentet.

Men her er det så, at du kan bruge din store viden om cykelsport til at gøre det endnu mere spændende – og muligvis også tjene en skilling på det, så du måske kan forsøde studielivet en smule. Cykling er en stor sport med masser af fans, og det har bookmakerne også luret. Så derfor findes der i dag masser af muligheder for at spille på cykling – og specielt de store løb.

Forårsklassikere som Flandern Rundt, Liege-Bastogne-Liege og Paris-Roubaix er nogle af de cykelløb, som du kan finde mange odds på, og det samme gør sig naturligvis gældende for de tre grand tours, Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España. Når de løber over skærmen, kan du være sikker på, at de største bookmakere tilbyder flydende liveodds. Det betyder, at du for eksempel kan spille på, hvem der vinder etapen, mens løbet er i gang. Er der et udbrud med fem ryttere, som holder til mål, kan du altså tjene penge på din viden om, hvem der er stærkest i spurten eller på at spotte, hvem der har de bedste ben – eller om der måske lurer en overraskelse.

Det eneste, det kræver af dig, er, at du har en konto hos en bookmaker med dansk licens – og en smule penge på kontoen. Så er du klar til at lukrere på din viden om cykelsport.

At spille på en vinder i cykling inden etapestart kan være svært, når der som i Tour de France stiller 176 ryttere til start. På mange etaper er det som at finde nålen i høstakken, så her er det mere oplagt at finde en bookmaker, som tilbyder liveodds på de enkelte etaper, så du lige kan udviklingen an. Når der køres kongeetaper i bjergene, snævres mulighederne betydeligt ind, og det samme gør sig gældende for enkeltstarter og holdkørsler.

Hvis ikke du har en professorgrad i cykelsport, kræver det derfor en god del research, inden du smider penge efter cykelodds. Find ud, hvad det er for en rute, der skal køres. Er den flad, bakket eller en bjergprofil, rytterne skal i gang med. Undersøg rytternes formkurver og om de i det hele taget prioriterer det enkelte løb eller måske blot er i gang med at bygge formen op til senere.

Der er mange faktorer at tage hensyn til, når du skal bette på cykelsport, men uanset hvad, kan du altid få mere spænding ud af løbene, hvis du satser et par kroner på en eller flere ryttere.